Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Wij doen mee aan de BALKON concerten Binnenstadskerken

 

Binnenstadskerken geeft podium voor cultuur.

Herinnert u het zich nog? De Italianen in quarantaine die elkaar aan het begin van de pandemie moed toezongen vanaf hun balkon? Fonds Podiumkunsten is geïnspireerd door deze actie en heeft de Balkonscenes-vergoeding geïnitieerd, waardoor musici weer voor publiek kunnen spelen.

Binnenstadskerken ondersteunt dit initiatief door Balkonconcerten te organiseren, waarmee een podium wordt geboden aan musici. Verschillende musici en ensembles hebben deze kans aangegrepen en laten graag hun muziek horen in de diverse kerken.

Bezoekers van de Balkonconcerten wandelen van de Lutherse Kerk naar de Nieuwe Kerk en eindigen in de Martinikerk. In elk van de kerken kunnen ze genieten van muziek en een consumptie. Op de wandelroute door de stad, van de ene naar de andere kerk, staan talrijke marktkraampjes en foodtrucks voor een snelle bite. Men kan kiezen uit serie A, beginnend om 14.30 en serie B, beginnend om 17.00. Elke serie duurt ongeveer drie uur, inclusief de wandelingen naar de kerken.

Het Buttar Quartet heeft, om te vieren dat er weer samen gemusiceerd mag worden, gekozen voor het thema Music among friends, en speelt werken van Dittersdorf en Haydn. Elisabeth Ingenhousz speelt Bachs Partita in B-klein voor soloviool.  Artem Belogurov en Octavie Dostaler-Lalonde laten een sprankelend concert horen voor pianoforte en cello. Het Luthers Bach Ensemble sluit beide series af met het Eternal Source-programma, waarbij altus Robert Kuizinga de sterren van het plafond in het koor van de Martinikerk zingt.

 

Een kaartje voor 3 concerten in 3 kerken inclusief 2  consumpties kost 30,- 
Losse verkoop is niet mogelijk.

Zaterdag 21 augustus 14:30 & 17:00

 

Deelnemers serie A:

14.30 Lutherse Kerk: Buttar Quartet

15.45  Nieuwe Kerk: Artem Belogurov (pianoforte)

 

17:00 Martinikerk: Luthers Bach Ensemble (orgel, zang, trompet)

Klik hier voor kaartverkoop 

 

Deelnemers serie B:

17:00 Lutherse Kerk: Elisabeth Ingenhousz (viool)

18:15 Nieuwe Kerk: Artem Belogurov & Octavie Dostaler-Lalonde  (pianoforte, cello)

 

 

19:30 Martinikerk: Luthers Bach Ensemble (orgel, zang, trompet)

Klik hier voor kaartverkoop

 

 

21 augustus  2021
14:30  & 17:00 uur
Entree 30,-