Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Avondtmusyck concert Martien de Vos

 

Het achtste concert in de jaarlijkse zomeravondserie van de Stichting Avondtmusyck Martinikerk Groningen wordt gegeven door Martien de Vos.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, pak en binnen

 

 

 

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat. Vervolgens studeerde hij bij Paul Kieviet in Sommelsdijk.

In 2018 rondde hij zijn Bachelor Orgel af bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Martien volgde ook de opleiding Kerkmuziek.

In 2020 rondde hij zijn Master Orgel af bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga (literatuur) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarnaast ontving hij improvisatielessen van Sietze de Vries.

Martien won verschillende prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het  Nationaal Ambitus concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam.

Hij volgde diverse masterclasses en privé-lessen bij gerenommeerde organisten, waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius en Reitze Smits.

Martien is als organist verbonden aan  de Open Hofkerk te Rotterdam Pendrecht, de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en  de Rehobothkerk te Ooltgensplaat.

Van Martiens hand verschenen diverse composities voor het maandblad de Orgelvriend en de jaarlijkse partitabundel van de VOGG.

 
  
Afbeeldingsresultaat voor voor meer informatie

 

 

11 augustus 2021
Aanvang 20.00 uur
Entree € 10,-
Kaarten alleen te verkrijgen via online reservering, de deur is open om 19.30 uur.