Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Avondtmusyck concert Els Biesemans

 

Het tweede concert in de jaarlijkse zomeravondserie van de Stichting Avondtmusyck Martinikerk Groningen wordt gegeven door Els Biesemans.

Orgelconcert Els Biesemans 25 augustus in Jacobijnerkerk 

 

 

 

Els Biesemans (Antwerpen, 1978) studeerde orgel (Reitze Smits), piano (Alan Weiss, Jan Vermeulen) en kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven.
De opleiding Master of Music sloot ze af met de hoogste onderscheidingen voor orgel en piano. Daarna studeerde ze orgel (Andrea Marcon, Wolfgang Zerer) en fortepiano (Jesper Christensen) aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel.

Ze won herhaaldelijk prijzen op verschillende gerenommeerde internationale orgelwedstrijden in Vilnius, Tokyo, Praag, Parijs en Montréal, maakte opnames voor de Belgische en Zwitserse radio en nam verschillende cd’s op. Een eerste CD met Belgische en Franse symfonische orgelmuziek verscheen bij Et’cetera, een tweede met het volledige orgelwerk van Maurice Duruflé bij Animato. Een fortepiano-opname met werken van Carl Czerny verschijnt in 2011.

Els Biesemans voelt zich op verschillende toetsinstrumenten thuis en concerteert zowel op clavichord, clavecimbel, pianoforte, piano als op orgel. Ze was te gast in de meeste landen van Europa, Japan, Canada en de USA. In 2006/2007 vertolkte ze het volledig orgeloeuvre van J.S. Bach in 19 concerten in Zürich. Sinds mei 2010 is Els Biesemans titularis- organiste aan de gereformeerde kerk in Zürich-Wiedikon.

 
  
Afbeeldingsresultaat voor voor meer informatie

 

 

30 juni 2021
Aanvang 20.00 uur
Entree € 10,-
Kaarten alleen te verkrijgen via online reservering, de deur is open om 19.30 uur.