Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Lunchpauze concert Johannes Zeinler

 

Het 2de lunchpauze concert wordt gegeven door Johannes Zeinler.   

Johannes Zeinler werd geboren in 1993 in Tulln aan de Donau, nabij Wenen. Zijn muzikale carrière begon hij op de plaatselijke muziekschool.
Na het behalen van zijn eerstegraads diploma orgel bij Klaus Kuchling aan de Universiteit van Muziek- en Podiumkunsten in Wenen, vervolgde hij zijn orgelstudie bij Pier Damiano Peretti en studeerde hij piano bij Christiane Karajev en volgde hij daarnaast een opleiding in katholieke kerkmuziek.
Hierna vervolgde hij zijn studie met een jaar in Toulouse, waar hij zich verdiepte op het gebied van het Frans repertoire bij Michel Bouvard, Jan Willem Jansen (orgel) en Yasuko Bouvard (klavecimbel).  
Tegenwoordig studeert Johannes Zeinler voor een master in Claviorganum aan de Hamburg University of Music and Drama, waar hij zich in oude muziek bekwaamd bij Wolfgang Zerer (orgel) en Menno van Delft (klavecimbel en klavichord). Als onderdeel van dit traject is er een nauwe samenwerking met het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij op het gebied van orgel en improvisatie (Theo Jellema) en klavecimbel (Johan Hofmann) lessen volgt. Talrijke cursussen met verschillende bekende docenten zoals Olivier Latry, Michael Radulescu of Ludger Lohmann ronden zijn muzikale carrière af.  
Na meerdere successen bij internationale wedstrijden voor jonge musici, waaronder in Wiesbaden 2012, in Kitzbühel 2012 en in Liechtenstein 2013, won hij zowel de 1e prijs op de gerenommeerde internationale orgelconcours in St. Albans in 2015 alsmede de prestigieuze "Grand Prix de Chartres" in 2018. Zijn drukke concertcarrière bracht hem naar belangrijke locaties in Europa en het buitenland, zoals Kings College Cambridge, Bavokerk Haarlem, Klosterneuburg Abbey, St-Sernin Basilica in Toulouse, Poitiers Cathedral, Ste-Croix Church in Bordeaux, de Philharmonie Essen, het Mariinsky-theater St. Petersburg, de kathedraal Notre Dame de Paris en de Wiener Musikverein.  Naast zijn concertactiviteiten is Johannes Zeinler ook een actief kerkorganist. 

 

Klik hier voor het programma van Johannes Zeinler.

 

3 juli 2020
Aanvang 12.45 uur
Entree € 1,-
  

 

 

De lunchpauzeconcerten worden georganiseerd door
Afbeeldingsresultaat voor groningen orgelland Afbeeldingsresultaat voor prins claus conservatorium

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor stichting martinikerk