Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Bierfestival donderdagavond editie

 
Op woensdag 15, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020 vindt de tiende editie van Bierfestival Groningen plaats. Ook dit jaar is de Martinikerk weer het schitterende decor voor dit festival.
Na negen succesvolle edities komt dit jaar de tiende editie eraan, waarbij wederom een breed scala aan nationale en internationale tapbieren en bieren op fles worden gepresenteerd. Daarnaast biedt Bierfestival Groningen een variërend programma aan, bestaande uit diverse masterclasses en wedstrijden.
 
deelnemers-bierfestival-groningen (6)deelnemers-bierfestival-groningen (2)

Afbeeldingsresultaat voor tickets

 

Het festival wordt opgedeeld in de volgende vier tijdsvakken:

  • Woensdag 15 april        Bierdiner
  • Donderdag 16 april       19:00 – 23:00
  • Vrijdag 17 april             19:00 – 23:00
  • Zaterdag 18 april          13:00 – 17:00
  • Zaterdag 18 april          19:00 – 23:00
Masterclass Bier en Whisky 
Tijdstip: 19.15 uur – 20.30 uur
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 16 April

SMWS Whisky’s olv Bob Wenting en Edgar vd Crommert van Hopping Borders met bieren van 71 brewing uit Schotland. 

Masterclass zure bieren. 
Tijdstip: 20.45 uur – 21.30 uur
Ticket: €30,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 16 april

Bier is er in zoet, zout, bitter en zuur. Zuur is zelfs zeer goed vertegenwoordigd.
Berliner Weisse, geuze, lambiek, gose, Vlaams roodbruin; het zijn bieren met zuur als voorname karaktertrek. Verantwoordelijk voor die smaak zijn specifieke gisten en bacteriën. Het meeste bier wordt met behulp van leden van de keurige Saccharomyces-gistfamilie voorzien van alcohol en koolzuur.

Maar bij de zure bieren zijn het de wildebrassen van de Brettanomyces-familie die samen met hun handlangers Lactobacillus en Pediococcus (melkzuurbacteriën) zorgen voor verfrissende, verrassende en spannende bieren.
Meestal doet een brouwer er alles aan deze donderstenen uit de buurt van de vergistingstanks te houden, want hun gedrag is onvoorspelbaar. Maar bij deze bieren krijgen ze juist vrij spel. Als biergenieter worden we beloond met vele smaaklagen. Complex bier heet dat.Wil je meer weten over zure bieren op donderdag 16 april geeft internationaal biersommelier Elaine Olsthoorn een masterclass over deze heerlijke biertjes .

 

 

Entree avondeditie € 16,59 (ex. adm. kosten)
16 april 2019
Aanvang 19.00 uur