Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Midwinterconcert door het Groot Mannenkoor Noord Nederland

 

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland geeft op zaterdag 8 februari 2020 om 20.00 uur een concert in de Martinikerk in Groningen. Het projectkoor voert een aantal concerten uit in het project ‘Muzikale Winterreis’ en steunt op een vaste kern van 100 zangers. De gedreven mannenkoordirigent Martin Mans vormt een eenheid van de stemmen en laat er enkele solisten bovenuit springen. Het vernieuwde repertoire dat de mannen in Groningen ten gehore brengen bestaat uit onder andere: Auld Lang Syne, Coming home, Livin’ humble, We are marching, en de Vera Lynn Medley. De meeste arrangementen zijn door Martin Mans gemaakt. 

De projectbasis waarop dit koor werkt, biedt voor vele zangers ruimte om meer te zingen dan louter bij hun reguliere koor. Het volgende project is een project rondom 75-jaar bevrijding. Het 100-koppige Male Choir ‘Libertas’ van Martin Mans uit Canada komt speciaal hiervoor naar Nederland en geeft tezamen met het GMNN enkele bevrijdingsconcerten.

Martin Mans boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van zijn reguliere koren is hij meer dan 25 jaar dirigent. Hij heeft zich gespecialiseerd in het kleuren van de diverse klanken en daarop stemt hij zijn arrangementen af. Hij is een gedreven persoonlijkheid die met hard werken in een aangename sfeer het beste resultaat behaalt. Het studietempo ligt hoog. Het is daarnaast van belang dat men thuis verder studeert om op de repetities aan de verfijning en afwerking te kunnen werken.
‘Het werken op projectbasis is een goede manier om zangers de gelegenheid te geven om, naast het lidmaatschap van hun eigen koor, meer te zingen in een andere samenstelling. Dat is de opzet van dit projectkoor. Maar ook mannen die geen lid zijn van een koor zijn meer dan welkom’, verklaart Martin Mans.