Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Zomerexpositie Dubbeldam - “Bespiegelingen in het licht”

 

De sfeervolle werken van Ton Dubbeldam verbeelden de realiteit en benaderen abstractie. De voorstellingen zijn divers: nu eens een zonnig terrasje in Frankrijk, badend in een warm, zomers licht. Dan weer de staalblauwe Noordzee, bezien vanaf een strandje met glooiende duinen. Dubbeldam neemt de toeschouwer mee op een tour door Europa. Maar de echte reis voert niet over land of zee. 

Decoratie versus figuratie 

Dubbeldam combineert in zijn werken moeiteloos het realisme, impressionisme, pointillisme, luminisme en soms zelfs een scheutje futurisme. Juist door zich niet te beperken in stijl is de kunstenaar vrij om te experimenteren. Speelse weerspiegelingen van het zomeravondlicht verlenen het wateroppervlak een sprookjesachtig aanzien. Harde schaduwen op een terras maken de toeschouwer bewust van een abstract lijnenspel. Dubbeldam nodigt de toeschouwer uit om de Oude Wereld op een nieuwe manier te bekijken. 

Universele uitstraling 

De ervaring van Dubbeldams vijfendertig jaar durende reis door stijl en techniek verleent zijn thema’s een universele uitstraling. Dit heeft geresulteerd in een groeiende populariteit in Nederland en het buitenland, met name de Verenigde Staten.

 Ton Dubbeldam

De zomertentoonstelling van dit jaar is geopend van woensdag 17 juli tot en met vrijdag 30 augustus tijdens de reguliere openingstijden van de kerk.
Tijdens verhuringen en kerkdiensten is het niet mogelijk om de tentoonstelling te bekijken. Klik hier voor actuele openingstijden.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Collectie Harms Rolde en Hof van Saksen Nooitgedacht.