Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Lunchpauze concert Lukas Jan Schoonbeek & Jos Maters 'PdG Festival'

 

Het 5de concert wordt gegeven door Lukas Jan Schoonbeek en Jos Maters en is een onderdeel van het Peter de Grote Festival.

Jos Maters (1997) begon zijn orgellessen bij Theo Duijst, een van de organisten van de Christelijk Gereformeerde Kerk te Bunschoten. Vervolgens heeft Jos, als voorbereiding op het doen van een studie aan het conservatorium, les gehad van Willem van Twillert, en daarna nog van Gerrit Christiaan de Gier. Sinds september 2015 studeert Jos aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij orgel studeert bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Sinds september 2016 studeert Jos ook hoofdvak klavecimbel bij Johan Hofmann. Jos heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde organisten als Michel Bouvard, Wolfgang Zerer en Paolo Crivellaro. In 2017 won Jos de tweede prijs bij het Ambitus Concours.
Jos is als organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (Maranathakerk), de Gereformeerde Kerk (Zuiderkerk) te Bunschoten, en de Bethlehemkerk te Hilversum. Ook is hij actief op Youtube, waar hij met enige regelmaat een nieuwe video van zijn spel plaatst.

  

 

Aanvang concert 12.45 uur, toegang € 1,-

De lunchpauzeconcerten worden georganiseerd door
Afbeeldingsresultaat voor groningen orgelland Afbeeldingsresultaat voor peter de grote festival

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor stichting martinikerk