Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Avondtmusyck concert Pieter Jelle de Boer

 

Het vierde concert in de jaarlijkse zomeravondserie van de Stichting Avondtmusyck Martinikerk Groningen wordt gegeven door Pieter Jelle de Boer.

Sinds het winnen van de eerste prijs (2003) op het internationaal Schnitgerconcours in Alkmaar heeft Pieter-Jelle de Boer een actieve carrière als concertorganist, die hem voerde langs de beroemde orgels van Haarlem, Groningen, Freiberg en de Notre-Dame te Parijs. In zijn dubbele rol als pianist-organist bracht hij samen met vier collega’s de pianoconcerten van Beethoven ten gehore in een unieke bewerking voor piano en orgel.

“Muzikale duizendpoot” Pieter-Jelle de Boer ontpopt zich de laatste jaren als een van de meest veelzijdige dirigenten van zijn generatie. In Nederland keert hij dit jaar terug bij het Noord-Nederlands Orkest, de Philharmonie Zuidnederland en het Residentieorkest. In november en december heeft hij bij Opera Zuid de muzikale leiding over Werther van Massenet. In 2010 was Pieter-Jelle de Boer prijswinnaar bij het internationaal dirigentenconcours Antonio Pedrotti in Trento, Italië. Zijn bijzondere affiniteit met de menselijke stem leidde tot een vaste samenwerking met het Parijse kamerkoor Accentus, met wie hij meerdere cd’s realiseerde voor het Franse label Naïve. Met het SWR Sinfonieorchester Baden-Baden und Freiburg en de violiste Tianwa Yang nam hij voor Naxos de vioolconcerten van Mario Castelnuovo-Tedesco op. Ook maakte hij als pianist solo-cd’s met werken van Rachmaninov en Mendelssohn, door de vakpers geloofd om hun “stralende muzikaliteit” en “pure charme”.


Pieter-Jelle de Boer is ook als componist actief. Hij schreef “Ciacona” voor piano solo en “Danses concertantes” voor orgel, koperblazers en slagwerk. Zijn orkestratie van de Suite voor orgel van Maurice Duruflé verscheen onlangs bij de Parijse uitgeverij Durand.

 

Afbeeldingsresultaat voor voor meer informatie

 

 

10 juli 2019
Aanvang 20.00 uur
Entree € 10,- (studenten € 8,- en onder de 17 jaar € 5,- tot 12 jaar gratis)
Kaarten te verkrijgen bij de ingang van de kerk, de deur is open om 19.30 uur.