Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Plenum - Only in sleep

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Er is een nieuw, opwindend, spannend, ongewoon, prachtig Plenum programma onder de bezielende leiding van Peter de Groot op komst, getiteld

ONLY IN SLEEP

Op zaterdag 29 juni 2019 zal Plenum een zomernachtconcert in de Martinikerk geven, genoemd naar het gelijknamige stuk van Ēriks Ešenvalds. Een bijzonder project voor iedereen, bijzonder voor Groningen én bijzonder voor Plenum!

Om 23 uur ’s avonds begint dit evenement waarin alleen maar magische, melancholische en berceuse achtige stukken te horen zullen zijn in een donkere martini die met een professionele lichtman sfeerrijk verlicht wordt. Behalve de gebruikelijke veelstemmige a cappella stukken is er ook een pianist en een danseres die het programma vervolmaken. Het hoogtepunt en laatste stuk wordt net na middernacht gezongen : Ešenvalds’ “Stars”, voor achtstemmig koor en …. wijnglazen.

Plenum zingt op verschillende plaatsen in de kerk, die verder …. leeg is, er zijn geen stoelen. Het publiek wordt gevraagd zelf kussens, luchtbedjes, matrasjes, tuin- of klapstoeltjes mee te nemen om zo aangenaam mogelijke luisterhouding te kunnen aannemen.

Op het programma staan behalve de genoemde werken van Ešenvalds ook: (o.a.) The Spheres (Gjeilo), Sleep (Whitacre), Fisches Nachtgesang (Badings) en Sure on this shining night (Lauridson)

 

29 juni 2019
Aanvang 23.00 uur
Entree € 12,50 p.p. en voor studenten en jongeren tot 18 jaar € 10,-