Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Avondtmusyck concert Bine Bryndorf

 

Het tweede concert in de jaarlijkse zomeravondserie van de Stichting Avondtmusyck Martinikerk Groningen wordt gegeven door Bine Bryndorf.

Bine Bryndorf

Bine Katrine Bryndorf werd geboren in Helsingør, Denemarken. Zij kreeg haar eerste orgellessen van Kristian Olesen en Bo Gronbech. Van 1987 tot 1991 studeerde zij orgel bij Michael Radulescu en clavecimbel bij Gordon Murray aan de Hochschule für Musik in Wenen. Zij behaalde de diploma’s kerkmuziek, orgel en clavecimbel met de hoogste onderscheiding. Daarna volgden studies bij Daniel Roth in Parijs en bij William Porter in Boston, VS. Zij won prijzen bij de internationale orgelconcoursen van Innsbruck, Brugge en Odense en in de kamermuziek-concoursen van Melk en Kopenhagen.

Bine Bryndorf was van 1991 tot 1995 assistente van Michael Radulescu in Wenen. Vanaf 1994 was zij assistent-docente aan de Koninklijke Deense Academie voor Muziek in Kopenhagen, waar zij in 2001 als professor voor orgel werd benoemd. Zij is organiste van de Vartov-kerk in Kopenhagen. In 1999-2000 was Bine Bryndorf de eerste Artist in Residence van de Deense Radio. Zij treedt op als solist en werkt samen met diverse omroepkoren en orkesten. Opnamen werden gemaakt voor Hännsler Classic (Johann Sebastian Bach Orgelwerken), Olufsen Records (Johann Sebastian Bach Triosonates) en voor Dacapo (Dietrich Buxtehude’s verzamelde orgelwerken). Bine Bryndorf geeft masterclasses in Europa en de Verenigde Staten en is een veelgevraagd jurylid bij internationale orgelconcoursen.

 

Afbeeldingsresultaat voor voor meer informatie

 

 

26 juni 2019
Aanvang 20.00 uur
Entree € 10,- (studenten € 8,- en onder de 17 jaar € 5,- tot 12 jaar gratis)
Kaarten te verkrijgen bij de ingang van de kerk, de deur is open om 19.30 uur.