Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Bach op de Beiaard

 

Voorafgaand aan het Bach concert van Erwin Wiersinga op het orgel in de Martinikerk is er een carillonrecital op het Martini carillon door de stadsbeiaardier Auke de Boer.

 
(Auke de Boer) 

Auke de Boer (Drachten 1954) studeerde orgel bij Jan Jongepier, daarnaast heeft hij koordirectie, kerkmuziek en schoolmuziek gestudeerd. Aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort studeerde hij beiaard bij Bernard Winsemius. Als muziekdocent is hij verbonden aan muziekschool “de Wâldsang” te Buitenpost en het c.s.g. Liudger te Drachten.
Daarnaast is hij organist aan de Grote Kerk (Martinuskerk) te Dokkum en geeft hij cursussen Kerkmuziek. Hij is stadsbeiaardier in Dokkum en Groningen en als beiaardier in dienst van de Rijksuniversiteit van Groningen.

Auke de Boer gaf recitals in binnen en buitenland o.a. in Amerika en Nagasaki, Huis ten Bosch in Japan. Voor Huis ten Bosch, een themapark in Japan waar in een heel dorp een aantal historische Nederlandse gebouwen op ware grote zijn nagebouwd, maakte hij arrangementen voor de daar aanwezige automatische carillons. In 1993 won hij een prijs op het Internationale Beiaardconcours te Venlo.  Zijn spel is vastgelegd op de CD’s : “Hora Finita” (Rijksuniversiteit Groningen), “Fryslân’s Sjongende Tuorren"(Stadhuis Dokkum) en "d'Olle Grieze" (Martinitoren Groningen).

Klik hier informatie over het Bach concert van Erwin Wiersinga om 20.00 uur.

 

1 juni 2019
19.30 uur

aanbevolen plek, bij de poort van het Prinsenhof