Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Bach in de Martinikerk 'Ernsthaft unf Freudig'

 

Orgelconcert van Erwin Wiersinga met uitsluitend muziek van Johann Sebastian Bach op het beroemde orgel in de Martinikerk in Groningen.

De titulair organisten van de Martinikerk Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga hebben meerdere jaren uitgetrokken om alle klavierwerken van Bach in de Martinikerk ten gehore te brengen. Dit concert in een onderdeel van deze Integrale Serie.

Erwin Wiersinga heeft mooie muziek uitgekozen voor dit concert. Het thema is 'Ernsthaft und freudig'. Wiersinga wil zeer uiteenlopende toonsoorten in de muziek laten horen. In de 18e eeuw werd aan elke toonsoort een eigen karakter toegedicht: van ernstig of bedroefd tot zeer vrolijk en blij. Dat kunt u zelf ook gaan horen dit concert.

Het grote orgel in de Martinikerk, met zijn grote pedaaltorens uit 1692 van meesterbouwer Arp Schnitger, is bij uitstek geschikt voor de muziek van Bach. Met prachtige oude fluiten, maar ook met een enorm geluid, waarbij de luisteraar bijna van zijn stoel wordt geblazen. Genieten voor elke orgelliefhebber.

De entree is 10 euro aan de kassa. Vooraf reserveren is niet mogelijk. U krijgt na afloop van het concert een gratis glaasje wijn aangeboden. 

Erwin Wiersinga op het orgel in de Martinikerk

Voor aanvang van dit concert is er een bijpassend carillonconcert op de Martinitoren door de stadsbeiaardier Auke de Boer,
voor meer informatie over dit concert, klik hier. Een prima luisterplek is op het Martinikerkhof bij het Prinsenhof.

 

 

 

1 juni 2019
20.00 uur
Entree € 10,- inclusief een gratis glas wijn of jus d'orange na afloop