Martinikerk
Martinikerk
Het hart van de stad
Lees verder ...
Nieuwe Kerk
Nieuwe Kerk
Sfeer uit de Gouden Eeuw
Lees verder ...
Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
Charmant in het centrum
Lees verder ...

Agenda

Trijntje Oosterhuis - Leven van de Liefde

 

Persfoto Trijntje Oosterhuis 2019 (fotocredits Marco Borsato).jpg

Als een van de meest veelzijdige zangeressen van ons land varieert Trijntje Oosterhuis met gemak tussen verschillende genres. Ze kwam vanuit de pop/soul, maakte verschillende albums met nummers van Burt Bacharach, nam een jazzplaat op met de bigband Clayton- nHamilton Jazz Orchestra en bracht weer een heel ander geluid in samenwerking met Anouk.

LEVEN VAN DE LIEFDE

Met haar vorig jaar uitgekomen album ‘Leven Van De Liefde leverde ze haar eerste volledige Nederlandstalige album af vol zelfgekozen bestaande liedjes. Het is niet dat Trijntje Oosterhuis onbekend was met Nederlandstalige nummers. Die zingt ze al decennialang; een aantal van haar grote hits zong zij in haar moerstaal. De Zee voor de opening van de Amsterdam Arena, Vlieg Met Me Mee van de Abeltje-soundtrack, Nu Dat Jij Er Bent bij de geboorte van prinses Amalia, maar liefst twéé duetten met Marco Borsato, Wereld Zonder Jou en Ik Zou Het Zo Weer Overdoen, en laten we vooral Ken Je Mij niet vergeten, het prachtige liedje waarvan de tekst werd geschreven door haar vader Huub.

SONGS UNPLUGGED

Het Nederlandstalig is haar meer dan goed bevallen. Sterker nog: met bekende schrijvers zoals Paskal Jakobsen, Alain Clark, Dotan en Diggy Dex werkt Trijntje alweer aan wat een nieuw Nederlandstalige popalbum wordt, vol originelen. Dat moet dit jaar uitkomen; Leven Van De Liefde was eigenlijk een ‘tussendoortje’. Maar het songbook-principe, dat ze eerder al hanteerde op twee albums vol materiaal van Burt Bacharach en een met Michael Jackson-nummers (dat ze eigenlijk óók al niet van plan was echt uit te brengen) ligt haar. 

“Mensen sturen nog steeds suggesties voor mooie nummers in, nadat ik een oproep deed op social media. Dus ja, er zit vast een deel twee in. Misschien zelfs een deel drie, en wie weet… Ik heb gekozen voor liedjes die voor mij goed voelen, waar ik iets mee kan. Voor andere ben ik nog steeds niet klaar; misschien over een paar jaar pas. Het Nederlandstalige lied is een duidelijke nieuwe richting in mijn carrière, al zal ik niet stoppen met alle andere genres. Het voelt alsof ik er iets nieuws heb bijgekregen.”

Tijdens Trijntje Oosterhuis Unplugged komen alle hits voorbij in een intieme warme setting.


 

11 mei 2019
Aanvang 20.00 uur
Entree € 34,50

 

Locatie Nieuwe Kerkhof 1, Groningen